Cuketové placičky

Dobře ochucené placičky z cukety a feta sýru jsou lehčí a zdravější variací bramboráků.

Suroviny na 4 porce – 750 g cukety – 250 g feta sýru – 2 lžičky čerstvého kopru – 120 g polohrubé mouky – 3 vejce – 1 svazek jarní cibulky – 3 stroužky česneku – mletá červená paprika – sůl, pepř – slunečnicový olej

Postup

1. Cuketu očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte do cedníku, posolte a nechte okapat. Jarní cibulky pokrájejte nadrobno. Obojí dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný feta sýr. Osolte, opepřete.

Také vás může zajímat ...

2. Kopr nakrájejte nadrobno a přidejte s rozšlehanými vejci do směsi. Nakonec vmíchejte mouku.

3. Na pánvi rozpalte slunečnicový olej. Lžící tvořte malé placičky a smažte je z obou stran dozlatova.

4. Placičky pokládejte na papírový ubrousek, abyste je zbavili přebytečného oleje. Servírujte je s dresinky a zeleninovou oblohou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...