Cuketový koláč

Legendární francouzský slaný koláč je výborný ke svačině, i se zeleninovým salátem k večeři.

Suroviny

Na těsto – 170 g celozrnné mouky – 100 g másla – 1 žloutek – 4 lžíce studené vody – špetka soli

Na náplň – 200 g bílého hustého jogurtu – 1 vejce – 100 g goudy – 1 cuketa – 2 rajčata – sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Mouku smíchejte se solí. Přidejte nakrájené máslo, žloutek a studenou vodu. Rukama vypracujte těsto a odložte ho na 30 minut do lednice. Pak těsto rozválejte do kruhu a vyložte jím nepřilnavou koláčovou formu. Dejte péct na 15 minut do trouby při 200 °C.

2. Vejce smíchejte s jogurtem, nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Směs nalijte na koláč a navrch rozložte kolečka cukety a rajčat.

3. Pečte v troubě při 190 °C 20 až 25 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...