Dančí steak s houbovou omáčkou a kaštany

Suroviny na 4 porce:

800 g dančího hřbetu

500 g jedlých kaštanů

svazek čerstvých bylinek (saturejka, tymián, majoránka, kerblík)

Také vás může zajímat ...

lesní ovoce na dochucení

20 g dijonské hořčice

1 citrón (šťáva)

50 ml bílého vína

100 g oleje

100 g másla

čerstvě drcený pepř

sůl

Na omáčku:

500 g čerstvých hub nebo 50 g sušených

100 g mladé cibulky

50 g másla

100 ml bílého kořeněného vína

300 ml zakysané smetany

hrst sekané petrželky

sůl

bílý pepř

Postup:

Zvěřinu očistíme, odblaníme a naporcujeme na 150–200 g kousky. Pěstí lehce naklepeme. Nasekané bylinky smícháme s hořčicí, citrónovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Do této marinády vložíme dančí steaky (důkladně vetřeme) minimálně na 24 hodin, nejlépe na dva dny. Šalotku nakrájíme na jemno a opečeme na másle, přidáme předem namočené houby a opečeme.

Zalijeme vínem a zakysanou smetanou, krátce provaříme, ochutíme solí, bílým pepřem a jemně sekanou petrželovou natí. Na troše oleje opečeme dorůžova maso – po každé straně asi 8 minut. Na závěr přidáme trochu vína a kousek másla. Jako přílohu podáváme opečené kaštany – každý nařízneme a nasucho v pánvi opékáme. Omáčku servírujeme pod maso, šťávu na maso.

Pro chuť lze přidat lesní ovoce.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...