Můj čas na kafíčko

Dančí steak s houbovou omáčkou a kaštany

Suroviny na 4 porce:

800 g dančího hřbetu

500 g jedlých kaštanů

svazek čerstvých bylinek (saturejka, tymián, majoránka, kerblík)

lesní ovoce na dochucení

20 g dijonské hořčice

1 citrón (šťáva)

50 ml bílého vína

100 g oleje

100 g másla

čerstvě drcený pepř

sůl

Na omáčku:

500 g čerstvých hub nebo 50 g sušených

100 g mladé cibulky

50 g másla

100 ml bílého kořeněného vína

300 ml zakysané smetany

hrst sekané petrželky

sůl

bílý pepř

Postup:

Zvěřinu očistíme, odblaníme a naporcujeme na 150–200 g kousky. Pěstí lehce naklepeme. Nasekané bylinky smícháme s hořčicí, citrónovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Do této marinády vložíme dančí steaky (důkladně vetřeme) minimálně na 24 hodin, nejlépe na dva dny. Šalotku nakrájíme na jemno a opečeme na másle, přidáme předem namočené houby a opečeme.

Zalijeme vínem a zakysanou smetanou, krátce provaříme, ochutíme solí, bílým pepřem a jemně sekanou petrželovou natí. Na troše oleje opečeme dorůžova maso – po každé straně asi 8 minut. Na závěr přidáme trochu vína a kousek másla. Jako přílohu podáváme opečené kaštany – každý nařízneme a nasucho v pánvi opékáme. Omáčku servírujeme pod maso, šťávu na maso. Pro chuť lze přidat lesní ovoce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden