Dáte si sirup, med nebo domácí odvar?

Nejčastěji užívanou částí ženšenu je kořen. I ten je dnes k dostání v obchodech se zdravou výživou. Mnohem jednodušší je však užívat výrobky, které ho obsahují. Nejčastěji jsou to sirupy, léčivé medy, porcované čaje, tablety, extrakty, tinktury, ale i kosmetické krémy a masti.

Na trhu je jich v současností dostatek. Vždy je však třeba řídit se doporučením na příbalovém letáku. Pro domácí přípravu je nejvhodnější odvar, kdy se na mírném ohni vaří 1-1,5g prášku z kořene ženšenu po dobu 30-60 minut.

Tento odvar se užívá 3x denně. Protože je ženšen skutečně silná léčivka, neměla by popíjení odvaru přesáhnout 1-1,5 měsíce. Tuto léčebnu kúru si dopřejte 2x ročně. Další možností je příprava tinktury, neboť suché nebo kandované kořeny není u nás problém získat.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...