Dejte šanci hummusu!

Zkuste vydatnou cizrnovou pastu, která vás zasytí jako pomazánka k snídani, nebo potěší návštěvu jako večerní dip podávaný s chlebem a zeleninou. Co na tento pokrm potřebujete?

2 šálky vařené cizrny, šťávu z 1 citronu, 2 lžíce tahini (sezamová pasta), 4 lžíce olivového oleje, 1 dl vody z cizrny, 2 až 3 lžičky římského kmínu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř. A jdeme na to.

Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody. Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka. Pokud koupíme vařenou cizrnu v nálevu, tak ji stačí povařit jen krátce. Do mixéru vložíme cizrnu, česnek, šťávu z citronu, tahini, olej, vodu z vaření cizrny, kmín, sůl, pepř a mixujeme dohladka.

.

Také vás může zajímat ...

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...