Delikátní cibulový koláč

Jana Boušková nerada připravuje zákusky, ale slaný koláč do jejího repertoáru patří.

Ingredience: 25 g droždí, 1 lžička cukru, 1 l mléka, 5 vajec, 4 lžíce rostlinného oleje, 350 g hladké mouky, 500 g cibule, 200 g anglické slaniny, 250 ml smetany, 4 lžíce nakrájené pažitky, 4 lžíce nasekané petrželky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Také vás může zajímat ...

Postup: Do mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr, 1 vejce, olej, trochu mouky a promícháme.
Základ zakryjeme a necháme vykynout. Tenké plátky slaniny opečeme na oleji, vyjmeme je a osmahneme ještě kolečka cibule. Přidáme zbylou mouku do kvásku a vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo na okraje mísy.

Přikryjeme ho a necháme ještě dalších 20 minut kynout. Smetanu, 4 vejce a bylinky dobře promícháme a osolíme. Těsto vyválíme, přeneseme na plech, který před tím vymažeme tukem. Pokryjeme ho cibulí a slaninou, zalijeme smetanou s rozkvedlanými vejci a dáme péct.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...