Delikátní hrušky pro dospělé

Velkou výhodou je minimum špinavého nádobí – hrušky se nemusejí loupat, takže vám bude stačit jen jeden kastrol a trouba.

Ingredience: 6–8 hrušek, 250 ml kvalitního suchého červeného vína, 50 g másla na kousky, 100 g třtinového cukru, 2 svitky skořice, 2 hvězdičky badyánu, mascarpone či šlehačka

Postup: Troubu předehřejte na 200 °C. Hrušky mírně seřízněte v okolí „bubáku“, aby dobře stály. Narovnejte je do hrnce (nejlépe těžkého litinového), zalijte vínem a poklaďte je kousky másla.

Pak je posypejte cukrem, přidejte skořici i badyán, přiklopte poklicí a pečte ve vyhřáté troubě třicet minut. Poté hrušky vytáhněte z trouby, důkladně je přelijte vypečenou šťávou, vraťte do trouby a odklopené je pečte dalších čtyřicet minut.

Pokud se tekutina rychle vypéká, podlévejte pravidelně vodou. Hrušky podávejte teplé, přelité šťávou a s kopečkem mascarpone nebo šlehačky. Můžete přidat i oblíbenou zmrzlinu. A jednoduchý dezert je na světě.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...