Moje šťastná hvězda

Dezert Crème brûlée

Čtěte „krém brilé“. Sladký krém má konzistenci jako pudink, ale je mnohem jemnější, protože je připraven ze smetany a žloutků. Navrch má lahodně křupavou vrstvičku zkaramelizovaného cukru.

Ingredience: 1 l smetany ke šlehání, 8 žloutků, 120 g vanilkového cukru, 1 vanilkový lusk, 1 lžíce likéru (např. amaretto), krystalový cukr

Postup: Smetanu zahřejte na teplotu asi 40 °C, smíchejte s vanilkovým cukrem a dření (semínky) vanilkového lusku. Když je cukr rozpuštěný, vmíchejte žloutky a likér.

Směs nalijte do ¾ do zapékacích misek, ty vložte do vyššího pekáčku s vodou a v této vodní lázni pečte při 125 °C 50−60 minut (větší miska – déle času).

Po upečení nechte zchladnout. Před podáváním posypejte krystalovým cukrem a dejte na chvíli pod gril.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden