Dezert Crème brûlée

Čtěte „krém brilé“. Sladký krém má konzistenci jako pudink, ale je mnohem jemnější, protože je připraven ze smetany a žloutků. Navrch má lahodně křupavou vrstvičku zkaramelizovaného cukru.

Ingredience: 1 l smetany ke šlehání, 8 žloutků, 120 g vanilkového cukru, 1 vanilkový lusk, 1 lžíce likéru (např. amaretto), krystalový cukr

Postup: Smetanu zahřejte na teplotu asi 40 °C, smíchejte s vanilkovým cukrem a dření (semínky) vanilkového lusku. Když je cukr rozpuštěný, vmíchejte žloutky a likér.

Směs nalijte do ¾ do zapékacích misek, ty vložte do vyššího pekáčku s vodou a v této vodní lázni pečte při 125 °C 50−60 minut (větší miska – déle času).

Po upečení nechte zchladnout. Před podáváním posypejte krystalovým cukrem a dejte na chvíli pod gril.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...