Dezert s tvarohem a jahodami

Suroviny na 6 porcí:

mražené listové těsto 6 plátků (450 g)

mléko

3 lžíce nasekaných lískových oříšků

Také vás může zajímat ...

50 g cukr krystal

3 lžíce čerstvých jahod

600 g červená želatina

4 plátky nízkotučného tvarohu

250 g cukr moučka

4 lžíce smetana ke šlehání (33 % tuku)

Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Plátky listového těsta rozložte a nechte rozmrazit podle návodu. Potom je rozpulte napříč, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát propíchněte vidličkou. Polovinu jich potřete mlékem, posypte lískovými oříšky a hrubým krystalovým cukrem. Plech dejte do středu trouby a plátky těsta pečte dozlatova 10–15 minut.

Plech vyjměte a plátky nechte vychladnout na mřížce. Mezitím omyjte a osušte jahody.

Asi 150 g jich rozmixujte nahladko, zbývající uložte do chladničky.

Želatinu nechte zhruba 5 minut bobtnat v trošce studené vody. Tvaroh rozmíchejte nahladko s moučkovým cukrem. Želatinu rozpusťte v rendlíku na velmi mírném ohni podle návodu na obalu a smíchejte se 2–3 lžícemi rozmixovaných jahod. Potom směs pečlivě smíchejte s tvarohem a zbývajícími rozmixovanými jahodami a dejte do chladničky. Během chlazení ji občas promíchejte.

Ještě než zcela ztuhne, ušlehejte pevnou šlehačku a vmíchejte ji do jahodového tvarohu. Krém nechte téměř ztuhnout v chladničce (zhruba 2 hodiny). Zbylé jahody nakrájejte na menší kousky. Polovinu krému naneste pomocí cukrářského sáčku na šest plátků listového těsta bez oříšků. Na krém dejte jahody, mírně je přitiskněte a natřete zbylým krémem.

Přikryjte plátky těsta s oříšky a cukrem a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...