Můj čas na kafíčko

Dezert s tvarohem a jahodami

Suroviny na 6 porcí:

mražené listové těsto 6 plátků (450 g)

mléko

3 lžíce nasekaných lískových oříšků

50 g cukr krystal

3 lžíce čerstvých jahod

600 g červená želatina

4 plátky nízkotučného tvarohu

250 g cukr moučka

4 lžíce smetana ke šlehání (33 % tuku)

Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Plátky listového těsta rozložte a nechte rozmrazit podle návodu. Potom je rozpulte napříč, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát propíchněte vidličkou. Polovinu jich potřete mlékem, posypte lískovými oříšky a hrubým krystalovým cukrem. Plech dejte do středu trouby a plátky těsta pečte dozlatova 10–15 minut. Plech vyjměte a plátky nechte vychladnout na mřížce. Mezitím omyjte a osušte jahody. Asi 150 g jich rozmixujte nahladko, zbývající uložte do chladničky.

Želatinu nechte zhruba 5 minut bobtnat v trošce studené vody.   Tvaroh rozmíchejte nahladko s moučkovým cukrem. Želatinu rozpusťte v rendlíku na velmi mírném ohni podle návodu na obalu a smíchejte se 2–3 lžícemi rozmixovaných jahod. Potom směs pečlivě smíchejte s tvarohem a zbývajícími rozmixovanými jahodami a dejte do chladničky. Během chlazení ji občas promíchejte. Ještě než zcela ztuhne, ušlehejte pevnou šlehačku a vmíchejte ji do jahodového tvarohu. Krém nechte téměř ztuhnout v chladničce (zhruba 2 hodiny). Zbylé jahody nakrájejte na menší kousky. Polovinu krému naneste pomocí cukrářského sáčku na šest plátků listového těsta bez oříšků. Na krém dejte jahody, mírně je přitiskněte a natřete zbylým krémem. Přikryjte plátky těsta s oříšky a cukrem a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden