Moje šťastná hvězda

Dobošové řezy z čokolády

Hodí se na slavnostní příležitost

Jejich příprava je sice zdlouhavá, ale výsledek za to stojí.

Ingredience:

Těsto:


  • 700 g hladké mouky

  • 300 g moučkového cukru

  • 50 g másla

  • 3 vejce

  • 150 ml mléka

  • 1 kypřicí prášek


Krém:

  • 1 l mléka

  • 150 g krystalového cukru

  • 1 vanilkový cukr

  • 4 polévkové lžíce hladké mouky

  • 2 vanilkové pudinky

  • 250 g másla

  • 90 g hořkého kakaa

  • čokoládová poleva


Postup: 

  • Nejdříve vyšleháme vejce s moučkovým cukrem a přidáme ostatní přísady.

  • Těsto si rozdělíme na šest částí, vyválíme na plech a pečeme 5 minut při 200 °C. n Uvaříme hustý pudink s cukrem, hladkou moukou a vanilkovým cukrem. Poté vmícháme lehce povolené máslo, přidáme kakao a vyšleháme.

  • Nádivkou natřeme 5 plátů a šestým řezy uzavřeme. Zatížíme je a umístíme na 12 hodin do chladu. Pak řezy potřeme polevou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden