Dokonale šťavnaté kuře jako hlavní chod

Suroviny:  1 kuře  200 g soli  100 g cukru krupice  1 snítka tymiánu  100 g másla Na brambory:  400 g brambor  30 g másla  1 cibule  50 ml mléka a smetany  sůl

Postup: Do velkého hrnce nebo mísy nalijeme asi litr vroucí vody, rozpustíme v něm sůl, cukr a vhodíme bylinu.

Také vás může zajímat ...

Dolijeme asi třemi litry studené vody, necháme vychladnout a pak do roztoku ponoříme kuře. Podle potřeby dolijeme studenou vodou tak, aby bylo celé kuře potopené, a necháme aspoň šest hodin odležet. Předehřejeme troubu na 200 ºC.

Kuře vytáhneme z vody a osušíme. Položíme ho prsíčky nahoru do pekáče, poklademe pokrájeným máslem, podlijeme asi 100 ml vody a pečeme 15 minut. Pak troubu stáhneme na 180 stupňů a pečte dalších 45 minut.

Kuře otočíme, opět zvýšíme teplotu v troubě na 200 stupňů a necháme ho zezlátnout. Mezitím začneme připravovat brambory. Uvaříme je v osolené vodě doměkka, trvá to asi 15 minut. Ve velké pánvi osmahneme na másle cibuli, měla by trochu zezlátnout.

Pak na ni nasypeme slité brambory, vlijeme asi polovinu smetany smíchané s mlékem a pomocí šťouchadla na brambory lehce rozšťoucháme. Asi čtyři minuty za občasného promíchání opékáme, pak vmícháme zbytek mléčné směsi a podle potřeby dosolíme.

Kuře naporcujeme a podáváme s bramborami..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...