Moje šťastná hvězda

Domácí bílý chléb

Není nad to si doma upéct vlastní voňavý, křupavý chléb. A na takovém, jaký peče Linda Finková, si opravdu pochutnáte.

Ingredience: 1 kg hladké mouky, 600 ml vlažné vody, 2 lžíce octa, 1 lžíce soli, 1 kostka nadrobených kvasnic, 1 lžíce fenyklu nebo vyloupané slunečnice nebo provensálského koření

Postup: Jednotlivé ingredience bez koření dobře promícháme a necháme vykynout. Pak přidáme koření. Můžeme přidat i na tenké plátky nakrájený česnek nebo pro ozvláštnění na malé kostičky nakrájené uzené maso. Toto je dávka na 2 hranaté formy na pečení. Těsto do nich rozdělíme, a ještě ho necháme kynout půl hodiny. Pak vložíme formy do trouby a pečeme při 150 °C tak 10 minut, pak zvýšíme teplotu na 220 °C a pečeme ještě 40 minut. n V průběhu pečení potíráme chleby vodou nebo pivem, nebo klidně žloutkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden