Domácí cibulačka

Příprava: 85 min Cena za 1 porci: 16 Kč

Suroviny na 4 porce:

4 lž. kvalitního rostlinného oleje

2 housky

4 lž. másla

1 lžič. čerstvě mletého černého pepře

4 stroužky česneku

1,6 l vody

1 kostka zeleninového vývaru Maggi

2 kostky Masoxu

4 střední cibule

4 tavené sýry Apetito

200 g goudy či eidamu

Postup:

1. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli‚ zalijeme vývarem z bujónu a masoxu‚ přidáme tavené sýry, 2 stroužky česneku nakrájené na plátky‚ osolíme‚ opepříme a necháme povařit. Odstavíme a do polévky namačkáme zbylý česnek.

2. Na másle opečeme pokrájené housky a přendáme je na talíře. Každou porci zalijeme horkou cibulovou polévkou a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Před podáváním ještě dozdobíme sušenou či čerstvou petrželkou nebo libečkem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama