Domácí hamburger

Příprava: 50 minut, Náročnost: 2, Cena za porci: 18 Kč

Nepodává se zpravidla jako hlavní jídlo, ale dokáže vás velmi dobře zasytit obzvlášť, podáte-li ho s hranolky a oblohou.

Suroviny na 4 porce

  • 400 g mleté míchané maso
  • 1 ks vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 2 střední cibule
  • 4 hamburgerové housky
  • sůl, mletý pepř
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • listy salátu
  • 1 rajče
  • olej na smažení

Dip

Také vás může zajímat ...
  • 2 lžíce majonézy
  • ½ lžičky polotučné hořčice

Postup

  1. Jednu cibuli na jemno nasekáme do masa. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti. Vypracujeme a vytvarujeme do tvaru hamburgerů, které z obou stran opečeme na rozehřáté pánvi.
  2. Rozkrojené housky potřeme rozehřátým máslem. Můžeme je položit na plech a na 3-5 minut vložit do rozehřáté trouby, není to nezbytné.
  3. Připravíme si jednoduchý dip – smícháme majonézu s hořčicí. Zvlášť si usmažíme cibulku, chutnější je zkaramelizovaná (zasmaží se s přidáním lžičky cukru a 1/4 lžičky octa).Spodní vnitřní část potřeme dipem, položíme plátek salátu, pak hamburger, na něj můžeme dát dip nebo kečup či samotnou majonézu, pak položíme kolečko rajčete a na vrch posypeme zasmaženou cibulkou..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...