Domácí jablečný štrúdl

Klasický český závin plný jablíček a rozinek, provoněný skořicí, je velká bašta.

Suroviny na 4 záviny – 410 g hladké mouky – 120 g sádla – 120 g másla – 10 lžic vody – 2 lžíce octa – špetka soli – 2 žloutky – 1,5 kg jablek – 1 vanilkový cukru – skořice – rozinky – strouhanka – moučkový cukr na posypání – pečicí papír

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Do mouky přidejte pokrájené máslo i sádlo, žloutky, ocet smíchaný s vodou a solí a vypracujte těsto, které dejte na 60 minut odpočinout.

2. Těsto rozdělte na čtyři díly a z každého vyválejte placku. Posypte strouhankou opraženou na másle, na ni dejte nastrouhaná jablka a posypte skořicí, cukrem a rozinkami. Stočte do závinu.

3. Záviny přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a pečte při 170 ºC dorůžova. Hotové záviny pocukrujte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...