Moje chvilka pohody

Domácí koblihy s krémem

Nadýchané koblížky s vanilkovým krémem chutnají fenomenálně.

Suroviny na 16 kusů

Na těsto - 1 sušené droždí - 200 ml teplého mléka - 4 hrnky hladké mouky - 3 lžíce krystal cukru - 3 lžíce másla - 2 žloutky - špetka soli - olej na smažení - moučkový cukr na posypání

Na krém - 400 ml mléka - 3 lžíce kukuřičného škrobu - 4 žloutky - ½ hrnku krystal cukru - 1 lžička vanilkové esence

Postup

1. V mléce rozpusťte cukr. Přidejte droždí a nechte vzejít kvásek. Smíchejte suché suroviny. Přidejte žloutky, máslo a kvásek. Vypracujte těsto a nechte 20 minut kynout.

2. Těsto rozválejte a vykrájejte kolečka. Nechte 30 minut kynout. Pak usmažte koblížky.

3. Do mléka přidejte škrob, žloutky a cukr. Uvařte pudink a vmíchejte vanilkovou esenci.

4. Koblihy nařízněte, naplňte pudinkem a pocukrujte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden