Můj čas na kafíčko

Domácí koblížky

Suroviny na 4 porce:

70 g másla

4 žloutky

70 g pískového cukru

600 g polohrubé mouky

40 g droždí

¼ l mléka

špetka soli

2 lžíce rumu

meruňková zavařenina

tuk na smažení

Postup:

Máslo, žloutky a pískový cukr utřeme. Přidáme polohrubou mouku a kvásek připravený z mléka, špetky soli, cukru a droždí. Na závěr do těsta přidáme rum. Dobře zpracované těsto necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto poznáme tak, že odpovídá dvojnásobku původního objemu. Poté těsto rozválíme na placku, ze které pomocí skleničky vykrojíme kolečka. Kolečko potřené lžičkou zavařeniny přiklopíme dalším kolečkem těsta a prsty lehce po okraji přitlačíme, aby se nám obě kolečka k sobě přichytila. Necháme ještě 10 min. vykynout. Koblihy smažíme ve větším množství rozpáleného tuku. Před jídlem je bohatě pocukrujeme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden