Domácí koblížky

Suroviny na 4 porce:

70 g másla

4 žloutky

70 g pískového cukru

Také vás může zajímat ...

600 g polohrubé mouky

40 g droždí

¼ l mléka

špetka soli

2 lžíce rumu

meruňková zavařenina

tuk na smažení

Postup:

Máslo, žloutky a pískový cukr utřeme. Přidáme polohrubou mouku a kvásek připravený z mléka, špetky soli, cukru a droždí. Na závěr do těsta přidáme rum. Dobře zpracované těsto necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto poznáme tak, že odpovídá dvojnásobku původního objemu. Poté těsto rozválíme na placku, ze které pomocí skleničky vykrojíme kolečka.

Kolečko potřené lžičkou zavařeniny přiklopíme dalším kolečkem těsta a prsty lehce po okraji přitlačíme, aby se nám obě kolečka k sobě přichytila. Necháme ještě 10 min. vykynout. Koblihy smažíme ve větším množství rozpáleného tuku.

Před jídlem je bohatě pocukrujeme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...