Domácí krůtí paštika

Chcete-li sestavit to nejlepší menu, rozhodně nesmíte zapomenout na studený předkrm, kterým bude skvělá domácí paštika.

Ingredience: 750 g krůtích jater, 250 g másla nebo sádla, 2 cibule, 2 čerstvé fíky, 4 stroužky česneku, 50 g sušených brusinek, 2 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžička tymiánu, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup: Játra dobře opereme a necháme je okapat, pak je vyložíme na plech s vyšším okrajem.
Oloupeme fíky, nakrájíme je na kolečka a rozložíme je rovnoměrně na játra, stejně tak na kroužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. n Játra ještě zasypeme brusinkami, zakapeme je pomerančovou šťávou a přidáme tymián.

Nakrájíme máslo na proužky nebo sádlo a rozložíme ho rovnoměrně na v pekáčku a dáme vše péct do předehřáté trouby při 190 °C. Po půl hodině játra v pekáčku otočíme, okořeníme je čerstvě namletým pepřem, osolíme a dáme je péct minimálně ještě na 15 minut.

Upečená játra se vším, co v pekáčku je, rozmixujeme. Je-li paštika příliš hustá, můžeme přidat ještě trochu rozpuštěného másla, ale musíme ho dobře vmíchat. Paštiku dáme do silikonových formiček a dáme je vychladit.Před podáváním je vyklopíme a obložíme nakládanou či čerstvou zeleninou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...