Domácí malinovka z čerstvých malin

Pokud jsou maliny samy o sobě dost sladké, tak není zapotřebí přidávat cukr.

Ingredience: 5 snítek máty, 250 g čerstvých malin, 7 lžic třtinového cukru, 1 l mírně perlivé vody, šťáva z ½ citronu, kostky ledu

Postup: Listy máty otrhejte, rozdrťte a vložte do kastrůlku do necelého 100 ml vody. Maliny rychle properte a dejte okapat. Do vody s mátou přidejte cukr a pomalu zahřívejte. Za stálého míchání směs rozpusťte, až vznikne hladký cukrový sirup. Nechte ho vystydnout.

Maliny rozmixujte ponorným mixérem na hladké pyré a přes husté sítko propasírujte do nádoby, kam se vejde minimálně 1 l vody. Odstraníte tak část zrníček.

Do nádoby přidejte 1 l vychlazené vody, šťávu z poloviny citronu a trochu zchladlý cukrový sirup s mátou. Směs dobře promíchejte a ještě jednou přeceďte.

Limonádu přislaďte nebo nařeďte podle toho, jak vám chutná. Nádobu zakryjte a dejte na hodinku chladit. Před podáváním limonádu přelijte do láhví, přidejte kostky ledu, hrstku malin a celé lístky máty.

Nápoj zavřete pod víčko s brčkem. Nebude tolik lákat hmyz. Pokud byste si rádi dali i verzi pro dospělé, přidejte do malinovky rum nebo vodku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...