Můj kousek štěstí

Domácí pizza ke zmrazení

Do mrazáku můžete dát i pizzu obloženou, lepší je ale zmrazit jen korpusy a před pečením je naplnit čerstvými surovinami podle chuti. Mraženou pizzu pak pečte při 180–200 °C.

Příprava: 15 min (bez kynutí)
Náročnost: x
Cena: 25 Kč

Potřebujete:
20 g droždí
½ lžičky cukru
500 g polohrubé nebo 550 g hladké mouky na pizzu
5 lžic panenského olivového oleje
300 ml vlažné vody
1 lžičku soli

1 Rozmíchejte rozdrobené droždí s trochou vlažné vody a cukrem a na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilévejte vodu a propracovávejte, až vznikne těsto.

2 Těsto přemístěte na pomoučněný vál a důkladně ho prohněťte, aby bylo pružné a nelepilo se. Vytvořte bochánek, poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 1,5–2 hodiny hodiny.
5 Těsto rozdělte na čtyři díly. Na pomoučněném válu je vyválejte a vytáhněte na tenkou placku. Pomocí válečku přeneste na rovný podklad, jednotlivé pizzy proložte pečicím papírem a zmrazte. Poté je zabalte do potravinové fólie.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden