Domácí pizza s chřestem a vejci

Suroviny:

  • 1 dávka základního těsta na pizzu
  • 250 g chřestu
  • 250 g ricotty + 200 g mozzarelly
  • 2 velká rajčata (nemusí být)
  • 1ks plechovky hrášku
  • sůl a pepř
  • 4 velká vejce
  • pár plátku kvalitní šunky

Postup:

Zahřejeme troubu na 220 °C. Do trouby vložíme dva velké plechy a necháme je aspoň 30 minut zahřívat. Těsto připravíme podle základního receptu. V hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme do ní chřest a vaříme asi 2 minuty, aby byl tak tak měkký.

Pak ho scedíme a proplácheme studenou vodou. Osušíme a odložíme.

Také vás může zajímat ...

Těsto rozdělíme na čtyři menší koule a ty rozválíme na lehce pomoučněné podložce na kruhy o průměru přibližně 25 cm. Dáme je na pečicí papír a uděláme okraj. Na kola rozdělíme ricottu, mozzarellu, chřest, šunku a hrášek. Osolíme a opepříme. Dáme na předehřáté plechy a pečeme 10–12 min, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl.

Do misky rozklepneme vejce a opatrně ho vlijeme na jednu pizzu, zopakujeme s ostatními. Pečeme ještě 4–5 minut, aby se z vajec stala volská oka..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...