Domácí pizza s rajčaty

Domácí pizze se nic nevyrovná. Rajčata, bylinky a česnek tvoří dokonalou kombinaci chutí.

Suroviny na 3 pizzy

Na těsto – 500 g hladké mouky – 320 ml horké vody – 7 g sušeného droždí – 1 lžička soli

Na náplň – 1 lžíce olivového oleje – 1 cibule – 1 stroužek česneku – 400 g loupaných rajčat v konzervě – 200 g rajčatového pyré – 60 g strouhaného parmezánu – hrst nasekané čerstvé bazalky – sůl, pepř

Postup

1. Mouku smíchejte se solí. Přilijte vodu, ve které rozmícháte droždí. Vypracujte těsto, které rozdělte na tři díly. Přikryjte a nechte 90 minut kynout.

2. Na oleji osmažte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte pokrájená rajčata a pyré. Chvilku povařte. Ochuťte solí, pepřem a bazalkou.

3. Těsta rozválejte do kulaté placky. Potřete rajčatovou směsí a posypte parmezánem. Pečte 12 až 15 minut při 220 ºC.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...