Domácí pleťové masky. Jak na ně?

Proč utrácet peníze za drahé masky, když si ty úžasné a účinné můžete udělat klidně v pohodlí domova? Je ale důležité dodržovat správný postup a také brát ohled na typ vaší pleti. Podle typu pleti je třeba zvolit správné suroviny. Suché pleti můžete dopřát suroviny mastnější – olej, smetana, banán, avokádo.

Máte-li pleť mastnou, je lepší sáhnout po odlehčenějších surovinách jako je jogurt a okurka. Existují i neutrální suroviny jako med, tvaroh, ovesné vločky nebo droždí.

Také vás může zajímat ...

Ty jsou dobré téměř pro každou pleť a nic s nimi nezkazíte.

První kroky

Před samotnou aplikací pleť samozřejmě důkladně vyčistěte. Aby se látky z masky vstřebávaly do vaší pokožky, je lepší obličej nejprve prohřát a prokrvit. Můžete tedy kůži na chvilku napařit nad horkou lázní, dopřát jí jemnou masáž nebo peeling.

Jak správně nanášet

Po zvolení správné směsi ji naneste v tenké vrstvě na tvář. Vynechte oční partie a okolí rtů. V případě, že se nejedná o masku se stahujícím účinkem, můžete si ji nanést i na krk a dekolt. Doba působení je od 10 minut do půl hodiny. Déle by ale maska být na kůži neměla.

Nakonec je třeba pleť důkladně opláchnout vlažnou vodou, osušit a ošetřit vaším hydratačním krémem.

Rychlé tipy pouze pro vás

Pokud budete trpět sluncem či od kamen přesušenou pokožkou, zkuste chléb a citron. Chleba namočte do citronové šťávy a aplikujte na obličej. Po masce pleť ošetřete mastnějším krémem. Máte-li pleť citlivou, zkuste avokádo. Dužinu z avokáda pečlivě rozmačkejte vidličkou na jemnou kašičku a rovnoměrně ji naneste na obličej. Po 10 minutách potom opláchněte celý obličej vlažnou vodou.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...