Moje sladké tajemství

Domácí příprava kombuchy je velmi jednoduchá

Čaj z kombuchy si připravíte úplně jednoduše. Houbu položíme do 3 l nádoby. Mezitím si ve smaltovaném hrnci svaříme 3 l vody, necháme vřít 5 minut a přidáme 3 lžičky čínského čaje Darjeeling případně jakéhokoli bylinného čaje .

Osladíme hnědým cukrem - na 3 l vody 30 dkg cukru. Vychladíme na pokojovou teplotu, přecedíme a vlijeme do nádoby, kde jsme si připravili houbu. Nádobu zakryjeme hadrem, nikdy ne kovovým víčkem. Kombuchový nápoj je hotov za přibližně 8 dní.

Po uplynutí této doby ho přecedíme, rozlijeme do menších lahví a skladujeme v chladu. Houbu můžeme použít i vícekrát, po každém třetím použití je však dobré ji propláchnout vodou nebo čajem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden