Moje šťastná hvězda

Domácí sádlo se škvarky

S tímto receptem nebudete mít moc práce. To ale spokojeným strávníkům vadit nebude. Je to navíc levné jídlo, což potěší.

Ingredience: 3 kg syrového vepřového sádla, 100 ml vody, 100 ml mléka, 1 lžička drceného kmínu, sůl

Postup: Sádlo nejdříve zbavíme kůže a nakrájíme ho pak na menší kostky. Nakrájené sádlo dáme do kastrolu, podlijeme ho vodou, aby se nepřipálilo, a za občasného míchání zvolna zahříváme a škvaříme. Když sádlo přestává pěnit a škvarky se lehce zabarvují dorůžova, slijeme jej do připravené nádoby.Škvarky podlijeme mlékem, přidáme koření a doškvaříme je dočervena. Naplníme připravené nádoby, třeba zavírací skleničky, rovnoměrně rozdělíme škvarky a dolijeme je slitým sádlem, promícháme je a uzavřeme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden