Domácí sekaná s vejcem

Sekaná je u nás známá už od dob středověku. I když se nejedná o výjimečné jídlo, neměla by na našich stolech chybět.

Suroviny

– 700 g mletého masa (mix vepřového a hovězího) – 1 cibule – 5 stroužků česneku – 3 starší housky nebo rohlíky – 200 ml mléka – 3 vejce – 3 vejce natvrdo – sůl, pepř – drcený kmín – majoránka – olej na vymazání

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Staré pečivo nakrájejte na kostičky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.

2. Mleté maso smíchejte se syrovými vejci, nadrobno pokrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Osolte, opepřete, přidejte koření a nasáklé pečivo. Rukama vypracujte těsto. Pokud je hmota řidší, přidejte trochu strouhanky.

3. Uhnětené těsto rozprostřete na navlhčenou pracovní desku a podélně na něj rozložte oloupaná vejce natvrdo. Těsto zabalte, upravte do požadovaného tvaru a přeneste do vymazaného pekáče. Podlijte vodou do výšky asi 1 cm.

4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 70 minut. Pak zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte asi 10 minut, aby se udělala kůrčička.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...