Domácí škvarečky

Samotné jsou skvělé jako mlsání k pivu, připravit z nich můžete ale i báječnou pomazánku.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

1 kg syrového hřbetního sádla, 200 ml plnotučného mléka, sůl a pepř dle chuti

Popstup

1. Sádlo omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Na malé škvarečky by kostky měly mít asi 1 cm, na velké pak 3 cm. Sádlo dejte do většího hrnce se silným dnem a podlijte trochou vody, aby se zpočátku nepřichytilo. Za stálého míchání sádlo na středním plameni škvařte. Mělo by probublávat, ale nemělo by se škvařit příliš prudce.

2. Když se sádlo rozpustí, přilijte do kastrolu mléko. Když škvarky plavou na hladině a jsou zlatohnědé, jsou hotové. Sádlo přeceďte do sklenic, škvarky promíchejte se solí a pepřem. Podávat je můžete teplé i studené. Hotové škvarky potom uchovejte v uzavřené sklenici v chladničce.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...