Domácí štrúdl s rozinkami

Jablečný štrúdl z taženého těsta s rozinkami provoní celý byt.

Příprava: 65 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 3 Kč

Suroviny na 20 porcí

Na těsto

– 220 g hladké mouky

– 2 lžíce oleje

– 1 vejce

– 120 ml teplé vody

– sůl

Na náplň

– 8 nastrouhaných jablek

– 100 g rozinek namočených v rumu

– 80 g vlašských ořechů

– 80 g másla

– 6 lžic strouhaného perníku

– 6 lžic krupicového cukru

– skořice

Postup

1. Prosátou mouku smíchejte se solí, olejem a vodou. Vypracujte na hladké, středně tuhé těsto. Zabalte ho do folie a dejte pod nahřátý hrnec na 30 minut.

2. Těsto rozdělte na dvě části a rozválejte. Těsto potřete rozpuštěným máslem, posypte perníkem, dejte jablka a posypte cukrem se skořicí. Zaviňte a přeneste na plech švem dolů. Pečte asi 50 minut při 180 ºC.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama