Moje šťastná hvězda

Dominikánská telecí kýta

Dominikánská telecí kýta patřila především na slavnostní tabuli, ale ten, kdo neměl hluboko do kapsy, si tento skvělý pokrm mohl dopřát častěji

Ingredience

800 g telecí kýty, 150 g plátků slaniny, 90 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 400 ml vývaru, 100 g šunky, 100 g žampionů i nakládaných, 150 g zakysané smetany

Postup

Potáhneme slaninou maso, osolíme a na másle upečeme. Na másle upražíme jíšku, kterou zalijeme vývarem, a přidáme šťávu z pečení. Přidáme nakrájenou šunku, žampiony a zakysanou smetanu. Vrátíme do omáčky maso a pár minut ještě podusíme. Co se k tomuto jídlu hodí nejvíce? Zkuste noky, které maso skvěle doplní

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden