Dort á la vídeňský Sacher

Suroviny na 8–10 dílků:

6 vajec 50 g kakaa

120 g práškového cukru

120 g polohrubé mouky

Na náplň:

¼ l smetany

3 žloutky

1 lžíce hrubé mouky

140 g másla

140 g moučkového cukru

100 g čokolády

30 g meruňkové marmelády

čokoládová poleva

šlehačka

Postup:

Z bílků ušleháme sníh a vedle v míse smícháme žloutky, kakao, cukr a mouku. Sníh zlehka vmícháme a upečeme piškotový korpus. Smetanu nalijeme do hrnku a dáme do horké vodní lázně. Stále šleháme, přidáme vanilku, žloutky a mouku, až krém zhoustne, odstavíme jej a šleháme až do vychladnutí.

V míse třeme máslo s cukrem, přidáme změklou čokoládu a po lžičkách vychladlý krém (pozor, musí mít stejnou teplotu, aby se máslo nesrazilo). Korpus nadvakrát prořízneme (na tři kruhy) a namažeme marmeládou. Na ní navrstvíme krém a vše opakujeme. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a nalijeme ji na dort i na jeho boky.

Po ztuhnutí dáme do chladu a před podáváním dort ozdobíme šlehačkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama