Můj čas na kafíčko

Dort á la vídeňský Sacher

Suroviny na 8–10 dílků:

6 vajec 50 g kakaa

120 g práškového cukru

120 g polohrubé mouky

Na náplň:

¼ l smetany

3 žloutky

1 lžíce hrubé mouky

140 g másla

140 g moučkového cukru

100 g čokolády

30 g meruňkové marmelády

čokoládová poleva

šlehačka

Postup:

Z bílků ušleháme sníh a vedle v míse smícháme žloutky, kakao, cukr a mouku. Sníh zlehka vmícháme a upečeme piškotový korpus. Smetanu nalijeme do hrnku a dáme do horké vodní lázně. Stále šleháme, přidáme vanilku, žloutky a mouku, až krém zhoustne, odstavíme jej a šleháme až do vychladnutí. V míse třeme máslo s cukrem, přidáme změklou čokoládu a po lžičkách vychladlý krém (pozor, musí mít stejnou teplotu, aby se máslo nesrazilo).   Korpus nadvakrát prořízneme (na tři kruhy) a namažeme marmeládou. Na ní navrstvíme krém a vše opakujeme. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a nalijeme ji na dort i na jeho boky. Po ztuhnutí dáme do chladu a před podáváním dort ozdobíme šlehačkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden