Lahodný krémový dort s mascarpone nádivkou se skvěle hodí na různé oslavy.
Suroviny
Na korpus - 130 g másla - 300 g moučkového cukru - 3 vejce - 150 ml mléka - 30 g kakaa - 160 g polohrubé mouky - ½ balení prášku do pečiva - 1 pudink s příchutí karamelu - pečicí papír - kakao na posypání
Mascarpone krém - 500 g mascarpone - 200 ml šlehačky - 1 ztužovač - 50 g moučkového cukru
Kávový krém - 100 ml šlehačky - 1 lžička instantní kávy - 90 g mléčné čokolády
Postup
1. Všechny přísady na těsto (kromě kakaa) prošlehejte. Těsto rozdělte na dvě části a do jedné přidejte kakao. Těsta nalijte do dvou koláčových forem s pečicím papírem a pečte při 180 ºC asi 45 minut. Po vychladnutí každý korpus podélně rozkrojte.
2. Šlehačku vyšlehejte s cukrem a ztužovačem. Pak vmíchejte mascarpone. Šlehačku, kávu a čokoládu zahřejte ve vodní lázni a umíchejte krém.
3. Tmavý korpus potřete kávovým krémem a přiklopte světlým korpusem. Dejte vrstvu mascarpone, pak světlé těsto, opět kávový krém a navrch tmavé těsto, které poprašte kakaem. Dejte přes noc do lednice.