Dort s mákem a karamelovým krémem

Korpus je vláčný a chuťově úžasný a karamelový krém nemá chybu sám o sobě.

Příprava: 45 minut + 12 hod chlazení

Náročnost: ***

Cena za porci: 14 Kč

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

– 6 vajec

– 150 g moučkového cukru

– 150 g mletého máku

– 1 lžička jedlé sody

Na krém

– 1 karamelové Salko

– 125 g másla

– 250 g měkkého tvarohu

Postup

1. Žloutky ušlehejte s cukrem a mákem. Přidejte jedlou sodu a nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Pečte při 170 ºC asi 30 minut.

2. Do změklého másla zašlehejte Salko. Pak vmíchejte tvaroh.

3. Korpus rozřízněte a slepte polovinou krému. Zbylý krém rozetřete po povrchu. Dejte do lednice.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama