Dort s tvarohovým krémem a jahodami

Výborný dort se smetanovým krémem a čerstvým ovocem ideální i pro oslavence.

Suroviny na 10 porcí

Na těsto

– 5 vajec

– 5 lžic horké vody

– 310 g cukru krupice

– 270 g polohrubé mouky

– 1 vanilkový cukr

– ½ prášku do pečiva

Na krém

– 500 g polotučného tvarohu

– 400 ml smetany ke šlehání

– 1 vanilkový pudink

– 8 lžic moučkového cukru

– 250 g čerstvých jahod

Postup

1. Vejce vyšlehejte s cukry a horkou vodou. Pak zlehka vmíchejte směs mouky a kypřicího prášku.

2. Těsto nalijte do koláčové formy. Pečte 45 minut při 170 ºC. Až vychladne, podélně ho rozkrojte.

3. Smetanu, tvaroh, cukr i pudink vyšlehejte. Krémem slepte dort, poklaďte jahody, a zbytek rozetřete po povrchu. Dort ozdobte jahodami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...