Dračí paštika plněná švestkami

Dračí paštika Pavla Vítka je právem vyhlášená široko daleko.

Ingredience: 500 g zvěřiny, 500 g vepřového boku, 50 g másla, 1 větší cibule, pepř, bobkový list, 500 g slaniny, 150 g sušených švestek, 100 g vlašských nebo pekanových ořechů, zavařené brusinky nebo jeřabiny či červený rybíz, 2 dcl sladkého bílého vína, 2 vejce, 2 cl hruškovice

Také vás může zajímat ...

Postup: Maso nakrájíme asi na 4 cm velké kostky. Osmahneme je na másle v litinovém hrnci nebo pánvi. Až když se maso zatáhne, osolíme je, přikryjeme a necháme dusit. Když se tekutina odpaří a kousky se začnou připékat, podlijeme je vínem. Dusíme, dokud se víno neodpaří, pak necháme vychladnout.

Připravíme si malý pekáček, který vyložíme plátky slaniny. Rozmístíme bobkové listy. Nakrájíme sušené švestky a ořechy. Vychladlé maso pomeleme na mlýnku a přidáme cibuli. Do pomletého masa přidáme vejce, švestky, ořechy, tři lžičky zavařených brusinek, tři lžičky rybízové marmelády, mletý pepř, sůl a hruškovici. Směs vložíme do pekáčku, seshora zakryjeme zbylými plátky slaniny.

Při teplotě cca 175 °C pečeme ve vodní lázni asi jeden a půl hodiny.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...