Moje sladké tajemství

Drobenkový koláč

Suroviny:
 2 hrnky polohrubé mouky
 1 hrnek cukru krupice
 1/8 másla (125 g),
 1/2 sáčku kypřicího prášku
 1 vanilkový cukr
 2 vejce
 1/2–3/4 hrnku mléka
 1 lžička citronové kůry
 4 hrnky jahod

Postup:
Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme formu o rozměrech 20 x 30 cm máslem a vysypeme trochou polohrubé mouky či vyložíme papírem na pečení. Mouku, cukr a máslo zpracujeme prsty nebo v robotu na drobenku. Odebereme jeden hrnek drobenky a odložíme ho stranou.
Do zbylé drobenky přidáme kypřicí prášek a vanilkový cukr, promícháme a rozmícháme s vejci, mlékem a citronovou kůrou dohladka. Těsto vlijeme na plech, rovnoměrně posypeme jahodami a na závěr odloženou drobenkou z hrnku.
Pečeme 20–30 minut, až je střed těsta propečený a drobenka začne zlátnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden