Drobenkový koláč

Suroviny:
 2 hrnky polohrubé mouky
 1 hrnek cukru krupice
 1/8 másla (125 g),
 1/2 sáčku kypřicího prášku
 1 vanilkový cukr
 2 vejce
 1/2–3/4 hrnku mléka
 1 lžička citronové kůry
 4 hrnky jahod

Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme formu o rozměrech 20 x 30 cm máslem a vysypeme trochou polohrubé mouky či vyložíme papírem na pečení. Mouku, cukr a máslo zpracujeme prsty nebo v robotu na drobenku. Odebereme jeden hrnek drobenky a odložíme ho stranou. Do zbylé drobenky přidáme kypřicí prášek a vanilkový cukr, promícháme a rozmícháme s vejci, mlékem a citronovou kůrou dohladka.

Těsto vlijeme na plech, rovnoměrně posypeme jahodami a na závěr odloženou drobenkou z hrnku.

Pečeme 20–30 minut, až je střed těsta propečený a drobenka začne zlátnout.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...