Dršťková polévka z hlívy 

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

500 g hlívy ústřičné, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíci sádla, 1 kostku masoxu, sůl, mletý pepř, majoránku, sladkou papriku, máslo a hladkou mouku na jíšku

Postup:

  1. Na sádle zpěňte cibuli, přidejte hlívu nakrájenou na proužky a nechte společně chvíli podusit. Přidejte papriku, vodu, sůl, pepř.
  2. Přiveďte k varu, pak do vody vhoďte bujónovou kostku a 20 minut vařte. Počítejte s tím, že hlíva nikdy zcela nezměkne, tím právě připomíná dršťky. Hlívu mohou nahradit i ryzce, nebo masáci či podobné tvrdší houby.
  3. Z másla a hladké mouky si připravte světlou jíšku a opatrně ji přidejte do polévky – trochu ji rozšlehejte metličkou, aby se netvořily hrudky. Polévku nakonec dochuťte majoránkou s utřeným česnekem a nechte ještě provařit. Podávejte třeba s pečivem.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...