Drůbeží maso na paprice

Suroviny:

  • 400 g uvařeného nebo pečeného drůbežího masa
  • 1 cibule
  • 100 g hladké mouky
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 800 g drůbežího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

V hrnci na másle orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Opékáme, dokud nezačne lehce hnědnout. Sundáme z plotny a k cibuli zamícháme papriku. Vrátíme na plotnu, počkáme, až se hrnec zase zahřejeme, a hned přimícháme mouku. Přidáme trochu studeného vývaru a pořádně rozmícháme, nejlépe to jde šlehací metličkou.

Když je jíška promíchaná, přilijeme i zbylý vývar. Ochutíme půl lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem. Necháme 15 minut provařit. Nalijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka, případně rozmixujeme tyčovým mixérem.

Do hrnce vmícháme smetanu v pokojové teplotě, na kousky nakrájené drůbeží maso a prohříváme 5 minut na střední teplotu. Ochutnáváme a dochutíme solí, pokud je třeba. Podáváme s oblíbenou přílohou.

  • 4 – 6 porcí
  • snadné
  • do 60 min

TIP:

Podle chuti můžeme dokyselit kapkou citronové šťávy nebo octa. Místo sladké smetany se dá použít i tučná zakysaná smetana, ta omáčku dochutí tak akorát.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama