Moje chvilka pohody

Dušená husí játra na víně

Chutná rychlovka – husí játra dušená s česnekem, chilli papričkou a bílým vínem.

Příprava: 20 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 28 Kč

Suroviny na 2 porce

- 600 g husích jater

- 1 cibule

- 1 chilli paprička

- 2 stroužky česneku

- husí sádlo

- sůl, pepř

- oregano

- bobkový list

- 100 ml bílého suchého vína

- 1 lžíce sójové omáčky

Postup

1. Játra namočte přes noc v mléce. Druhý den je otřete do sucha.

2. Do rozpáleného sádla přidejte nakrájenou cibuli, česnek, oregano, bobkový list. Jakmile cibule zezlátne, přidejte nakrájená játra, opečte je z obou stran a přilijte bílé víno a sójovou omáčku. Duste asi 12 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden