Dušená husí játra na víně

Chutná rychlovka – husí játra dušená s česnekem, chilli papričkou a bílým vínem.

Příprava: 20 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 28 Kč

Suroviny na 2 porce

– 600 g husích jater

– 1 cibule

– 1 chilli paprička

– 2 stroužky česneku

– husí sádlo

– sůl, pepř

– oregano

– bobkový list

– 100 ml bílého suchého vína

– 1 lžíce sójové omáčky

Postup

1. Játra namočte přes noc v mléce. Druhý den je otřete do sucha.

2. Do rozpáleného sádla přidejte nakrájenou cibuli, česnek, oregano, bobkový list. Jakmile cibule zezlátne, přidejte nakrájená játra, opečte je z obou stran a přilijte bílé víno a sójovou omáčku. Duste asi 12 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama