Dušené česnekové ústřice s omáčkou

Suroviny na 4 porce:

● 12 ks ústřic ● 2 lžíce másla
● 3 stroužky česneku
● 1 špetka soli ● 4 šalotky
● 1 lžíce nasekané bazalky

Na přelití:

● 6 lžic holandské omáčky

Postup:

Ústřice otevřete nožem. Vodu slijte do misky. Maso dejte na pánev s máslem a nasekanou šalotkou, přidejte prolisovaný česnek, bazalku a restujte přibližně jednu minutu. Přidejte vodu z ústřic, špetku soli a poduste dvě minuty. Podávejte hned, přímo v lasturách.

Extra tip:

Dušené ústřice v lasturách přelijte hotovou holandskou omáčkou a asi 10–15 minut zapékejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...