Můj čas na kafíčko

Dušené česnekové ústřice s omáčkou

Suroviny na 4 porce:

● 12 ks ústřic ● 2 lžíce másla
● 3 stroužky česneku
● 1 špetka soli ● 4 šalotky
● 1 lžíce nasekané bazalky

Na přelití:

● 6 lžic holandské omáčky

Postup:

Ústřice otevřete nožem. Vodu slijte do misky. Maso dejte na pánev s máslem a nasekanou šalotkou, přidejte prolisovaný česnek, bazalku a restujte přibližně jednu minutu. Přidejte vodu z ústřic, špetku soli a poduste dvě minuty. Podávejte hned, přímo v lasturách.

Extra tip:

Dušené ústřice v lasturách přelijte hotovou holandskou omáčkou a asi 10–15 minut zapékejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden