Moje chvilka pohody

Dušené hovězí se zelím

Dušené hovězí maso se zelím a klobásou z papiňáku je rychlou a velice chutnou improvizací.

Suroviny na 2 porce - 300 g předního hovězího masa - 1 papriková klobása - 250 g bílého kysaného zelí - 1 cibule - 1 lžíce sádla - 1 lžička pálivé mleté papriky - 1 stroužek česneku - drcený kmín - sůl

Postup

1. V papiňáku rozpusťte sádlo a zpěňte na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte kostky předního hovězího masa a zprudka orestujte, aby se maso zatáhlo.

2. Až začne pouštět šťávu, přidejte pokrájenou klobásu a nasekaný česnek a krátce osmahněte. Zasypte kmínem a paprikou, a vmíchejte propláchnuté zelí. Podlijte asi 100 ml vody. Osolte, papiňák zavřete a nechte dusit na mírném plameni asi 25 minut. Poté odstavte a nechte ještě 10 minut dojít.

3. Podávejte nejlépe s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden