Moje chvilka pohody

Dýně plněná mletým masem

Dostaly jste chuť na mleté maso, ale zadělávat na karbanátky se vám nehce? Naplňte mletým masem dýni!

Suroviny na 4 porce

- 1 velká nebo 2 malé dýně Hokaido - 1 lžíce olivového oleje - 2 lžíce slunečnicového oleje - 10 silnějších plátků slaniny - 1 velká cibule - 2 mrkve - 1 řapíkatý celer - 200 g sterilovaných žampionů - 800 g hovězího mletého masa - sůl, mletý černý pepř - 3 stroužky česneku - 100 g strouhaného sýru

Postup

1 Odřízněte vršek dýně a vydlabejte semínka. Zapékací mísu vykapejte olivovým olejem, dejte do ní dýni a vložte do trouby rozehřáté na 180 ºC na 30 minut.

2 Ve velké hluboké pánvi rozehřejte slunečnicový olej a osmahněte na něm na tenké proužky nakrájenou slaninu a najemno nakrájenou cibuli. Přidejte nastrouhanou mrkev, oloupaný a nadrobno nakrájený stonek celeru, žampiony a restujte do změknutí.

3 Přidejte nadrobené mleté maso, osolte a opepřete, zamíchejte a na mírném plameni za občasného promíchání ohřívejte asi 10 minut. Nakonec vmíchejte prolisovaný česnek.

4 Dýni vytáhněte z trouby a naplňte připravenou směsí. Posypte nastrouhaným sýrem (eidam, čedar) a vložte zpátky do trouby. Pečte ještě asi 15 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden