Moje sladké tajemství

Dýňová se skořicí a zázvorem

Suroviny:


  • 1 dýně Hokkaido

  • 2 lžíce červené čočky

  • 2 cibule

  • 1 lžička provensálského koření

  • 2 celé badyány

  • 1 celá skořice

  • 1 lžička hrubozrnné soli

  • 1 lžíce čerstvého zázvoru

  • 100 ml smetany

  • 4 lžíce sezamových semínek


Postup:

Dýni umyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na měsíčky. Smícháme se 2 lžícemi oleje, hrubozrnnou solí, provensálským kořením a pečeme do měkka při 170 °C.

Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji. Přidáme červenou čočku, badyán, skořici, zázvor, osmahneme a zalijeme 1 litrem vody. Vaříme asi 15 minut.

Z vývaru vyjmeme koření, přidáme upečenou dýni, povaříme a rozmixujeme do hladkého krému. Polévku zjemníme na talíři rostlinnou smetanou a posypeme opraženým sezamovým semínkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden