Dýňová se skořicí a zázvorem

Suroviny:

  • 1 dýně Hokkaido
  • 2 lžíce červené čočky
  • 2 cibule
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 celé badyány
  • 1 celá skořice
  • 1 lžička hrubozrnné soli
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 100 ml smetany
  • 4 lžíce sezamových semínek

Postup:

Dýni umyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na měsíčky. Smícháme se 2 lžícemi oleje, hrubozrnnou solí, provensálským kořením a pečeme do měkka při 170 °C.

Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji. Přidáme červenou čočku, badyán, skořici, zázvor, osmahneme a zalijeme 1 litrem vody. Vaříme asi 15 minut.

Z vývaru vyjmeme koření, přidáme upečenou dýni, povaříme a rozmixujeme do hladkého krému. Polévku zjemníme na talíři rostlinnou smetanou a posypeme opraženým sezamovým semínkem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...