Moje sladké tajemství

Dýňové nočky s chorizem

Na nočky:  1 kg dýně  sůl  2 špetky muškátového oříšku  10 g hladké mouky  1 vejce

Na dokončení:  100 g choriza  1 cibule  50 g kozího sýra  1 lžíce mascarpone  4 lístky šalvěje  sůl a pepř

Postup:  Dýni nakrájíme na klínky.

Ty vyskládáme na plech. Jemně osolíme a pečeme doměkka asi 40 minut.  Dýni pak nahrubo rozmačkáme vidličkou. Vymačkáme z ní co nejvíc tekutiny. Vymačkanou dýni rozmixujeme, cílem je úplně jemné pyré. V míse smícháme 400 g pyré s muškátovým oříškem, špetkou soli, moukou a vejcem.

Propracováváme, až získáme měkké těsto.  Vyválíme z těsta válečky a krájíme je na 2 cm silná kolečka. Zploštíme je vidličkou a dáme stranou. Chorizo opékáme 2–3 minuty dozlatova. Do pánve vhodíme cibuli a necháme ji zesklovatět.

K cibuli vrátíme chorizo, promícháme. Kozí sýr smícháme s mascarpone a šalvějí a odložíme.  Do mírně vařící osolené vody vhazujeme nočky; hotové vyplavou na povrch. Naběračkou je vyndáváme na teplý, olejem vytřený talíř.

Rozdělíme je do talířů, na ně dáme chorizo s cibulkou a ochucený sýr..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden