Dýňové noky

Suroviny:  500 g očištěných brambor (tj. asi 5 středně velkých)  500 g očištěné máslové dýně  150 g polohrubé mouky  150 g hladké mouky  1 vejce  lžička soli  špetka muškátového oříšku k podávání:  150 g slaniny  strouhaný parmazán

Postup: Oloupané a nakrájené brambory necháme uvařit doměkka. Zvlášť uvaříme i dýni. Obojí slijeme a necháme dobře vychladnout, nejlépe přes noc. Větší hrnec naplníme vodou, osolíme a začneme zahřívat, aby voda přišla k varu dříve, než dokončíme noky. Brambory a dýni nastrouháme na jemném struhadle.

S ostatními surovinami smícháme na jemné, nelepivé těsto. Pokud se lepí příliš, přidáme více hladké mouky. Pracujeme rychle a zbytečně přípravu těsta neprodlužujeme, jinak povolí. Vypracované těsto rozdělíme na čtvrtiny, každou vyválíme na váleček silný asi jako palec a nakrájíme na centimetr široké špalíčky. Lehce je poprášíme moukou, aby se k sobě neslepily.

Také vás může zajímat ...

Na speciálním dřevěném prkénku můžete vytlačit drobné rýhy, anebo letmo narýhujeme nočky vidličkou, anebo nic z toho nemusíme dělat.

Všechny noky najednou pak vhodíme do vroucí vody a po chvíli promícháme, abyste je odlepili ode dna. Jakmile vyplavou, vaříme už jen minutu, pak je ihned děrovanou lžící nebo cedníkem vylovíme. Ve velké pánvi osmahneme dozlatova slaninu.

Uvařené a scezené noky vhodíme do pánve ke.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...