Dýňovo-pistáciový koláč

Suroviny:

  • 500 g dýně
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli, muškátového oříšku, nového koření a mletého hřebíčku
  • ½ lžičky skořice
  • 2 lžíce oleje
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g nesolených pistácií

Postup:

Očištěnou a omytou dýni pokrájíme na kousky a podlitou trochou vody ji podusíme doměkka a pak rozmixujeme.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, solí a kořením. Vejce prošleháme s olejem, cukrem, vanilkovým cukrem a přimícháme dýni a pistáciové ořechy.

Také vás může zajímat ...

Poté obě směsi spojíme a nalijeme do připravené formy. Pečeme 50–60 minut, záleží na výšce koláče..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...