Dýňový cheescake

Suroviny na 4 porce:

200 g očištěné dýně hokkaidó

Také vás může zajímat ...

250 g máslových sušenek

1/2 lžičky mleté skořice

120 g másla

1 vejce

kůra z jednoho citronu

4 větší vejce

400 g terminovaného sýru (např.Lučiny)

šťáva z jednoho citronu

150 g krupicového cukru

1 vanilkový lusk

250 g zakysané smetany

Postup:

Sušenky rozdrtíme nebo umeleme v mixeru a se skořicí, změklým máslem, vejcem a citronovou kůrou vytvoříme drobivé těsto, které silně vmáčkneme do dortové formy. Korpus by měl být vysoký asi centimetr. Pečeme ho při 200 °C 10–15 minut. Vejce rozmícháme se sýrem, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, obsahem vanilkového lusku a přidáme najemno nastrouhanou dýni.

Tuto směs vlijeme na předpečený korpus a v předehřáté troubě na 160 °C pečeme asi 40 minut. Dort necháme zchladnout, poté vložíme do lednice.

Podáváme až druhý den se zakysanou smetanou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...