Můj čas na kafíčko

Dýňový cheescake

Suroviny na 4 porce:

200 g očištěné dýně hokkaidó

250 g máslových sušenek

1/2 lžičky mleté skořice

120 g másla

1 vejce

kůra z jednoho citronu

4 větší vejce

400 g terminovaného sýru (např.Lučiny)

šťáva z jednoho citronu

150 g krupicového cukru

1 vanilkový lusk

250 g zakysané smetany

Postup:

Sušenky rozdrtíme nebo umeleme v mixeru a se skořicí, změklým máslem, vejcem a citronovou kůrou vytvoříme drobivé těsto, které silně vmáčkneme do dortové formy.
Korpus by měl být vysoký asi centimetr. Pečeme ho při 200 °C 10–15 minut. Vejce rozmícháme se sýrem, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, obsahem vanilkového lusku a přidáme najemno nastrouhanou dýni. Tuto směs vlijeme na předpečený korpus a v předehřáté troubě na 160 °C pečeme asi 40 minut. Dort necháme zchladnout, poté vložíme do lednice. Podáváme až druhý den se zakysanou smetanou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden