Dýňový koláč s tvarohem

Jemný moučník z dýně Hokaido, oříšků, skořice a zázvoru, s tvarohovou čepičkou.

Suroviny na 10 porcí - 250 g hladké mouky - 150 g třtinového cukru - 220 g rozpuštěného másla - 350 g dýně Hokaido - 100 g vlašských ořechů - 3 vejce - 2 lžičky prášku do pečiva - 1 lžička jedlé sody - 2 lžičky skořice - špetka soli - pečicí papír

Na krém - 250 g plnotučného tvarohu - 100 ml smetany ke šlehání - 2 lžíce změklého másla - 2 lžíce moučkového cukru

Postup

1. Dýni očistěte, zbavte semínek, nakrájejte na kusy a dejte na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 20 minut.

2. Vejce prošlehejte s cukrem a máslem. Mouku smíchejte se sodou, práškem do pečiva, skořicí a špetkou soli. Obě směsi spojte a nakonec zašlehejte dýňové pyré a nasekané ořechy. Těsto nalijte do formy s pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 50 minut.

3. Ingredience na krém vyšlehejte a po vychladnutí koláč ozdobte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden