Pikantní dýňový krém s krevetami, ozdobený bazalkou, rozhodně stojí za vyzkoušení.
Suroviny na 4 porce - 1 menší dýně Hokaido - ½ cibule - 1 stroužek česneku - kousek čerstvého zázvoru - 500 ml zeleninového vývaru - 100 g vyloupaných krevet - 400 ml kokosového mléka - ½ limetky - sůl, pepř - 1 chilli paprička - čerstvá bazalka - olej na smažení
Postup
1. Cibuli nakrájejte na kostičky. Zázvor očistěte a nastrouhejte. Česnek jen oloupejte. Vše dejte na pánev a pozvolna smažte na trošce oleje. Až vše zesklovatí, vyjměte česnek.
2. Dýni oloupejte, očistěte od semínek a nakrájejte na kostičky. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar. Přidejte dýni, osmaženou cibuli se zázvorem, a vařte do změknutí dýně. Pak polévku rozmixujte. Přilijte kokosové mléko, přiveďte k varu a vložte krevety. Ochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem. Přidejte nasekanou chilli papričku a krátce povařte.
3. Podávejte ozdobené bazalkou.