Exotická polévka Bangkok

Je skvělou kombinaci chutí a vůní, a to z ní dělá neodolatelný pokrm.

Ingredience: 1,5 l silného masového vývaru, 500 ml kokosového mléka, 500 g vepřového masa, 150 g rýžových nudlí, 150 g sójových klíčků, 100 g bambusových výhonků, 3 stonky čerstvého koriandru, 3 stroužky česneku, 8 kuliček barevného pepře, 1 chilli paprička, 3 lžíce oleje, 1 lžíce cukru

Postup: Česnek v hmoždíři rozdrtíme s pepřem, cukrem a lžící oleje. Maso očistíme a nakrojíme na 3 až 4 větší kusy, potřeme ho vytvořenou marinádou v hmoždíři a dáme ho odpočinout do chladu alespoň na 2 hodiny. Pak jej osušíme a zprudka z obou stran v rozpáleném oleji osmažíme a necháme chvíli odpočinout.

Také vás může zajímat ...

Rozehřejeme hovězí vývar, přidáme nudle, bambusové výhonky, sójové klíčky a chilli papričku zbavenou jádřince nakrájenou na tenké nudličky a dáme vařit asi tak na 15 minut, pak polévku zalijeme kokosovým mlékem.

Přivedeme ji k varu a vypneme. Těsně předtím ještě vložíme nakrájené maso na tenké plátky a lístky koriandru.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...