Můj čas na kafíčko

Falafel s jogurtem

Suroviny na 4 porce:

600 ml bílého jogurtu

350 g hrachu

2 chilli papričky

1 l oleje

1 lžička prášku do pečiva

1 lžička římského kmínu

4 lžičky soli

1 l vody

Postup:

Uvařený hrách necháme okapat a rozmixujeme ho s nakrájenou čili papričkou, práškem do pečiva a 1 lžičku soli, až se vytvoří hladká pasta. Přidáme trochu vody a dobře propracujeme, až je tak řídká, že jedna kapka bude plavat na vodě. Necháme stranou ½ lžičky soli a zbytek rozpustíme v horké vodě.   Na pánvi rozehřejeme olej, vkládám kousky těsta a smažíme je po všech stranách.
Po osmažení falafely necháme okapat a vložíme je do slané vody, aby nasákly. Po 20–30 minutách, když se začínají světle zabarvovat, falafely vyndáme a z každé z nich jemně vymáčkněte přebytečnou vodu. Umístíme je na mísu a přelijeme jogurtem smíchaným s ½ lžičky soli. Nakonec vše posypeme mletým kmínem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden